Tandbehandling

Tandbehandling er blevet utrolig populært, hvilket primært må tillægges den effekt og betydning et korrekt tandsæt har vist sig at have.

Ved dårlig tandpleje kan hesten have problemer/smerter ved brugen af bid, problemer ved foderoptagelse og/eller muskelinfiltration i hals og nakkeregioner. Årsagen til disse markante problemer er at hestens hverdag ikke er særlig naturlig og dermed ikke slider tilstrækkeligt på tænderne. For at øge sliddet på tænderne kan man forsøge at etablere så naturlige forhold som muligt for hesten, blandt andet ved at fodre hesten ved jorden, lade hesten nippe i græsser og give mest mulig grovfoder. Det er heller ikke særlig naturlig for hesten at bruge bid, næsebånd, hvorved hestens tandspidser og manglende slid på tændersne kan forårsage smerte og gener i mund.​

img_3808

Tandundersøgelser og behandlinger af tandspidser foregår hos såvel klienten som på klinikken. En udvidet tandpleje forgår sædvanligvis med bedøvelse, mundspærre, pandelampe, elektroniske og andre funktionelle instrumenter. Det er nødvendigt med bedøvelse for at kunne nå de bagerste tandspidser og fjerne eventuelle bagerste tandkroge. Det er også en sikkerhed for såvel heste som personer omkring den, at hesten står stille under indgrebet.​

img_3846

Selve behandlingen starter med en mundskyldning, hvorefter munden undersøges (ser, mærker, lugter efter abnormaliteter). Dernæst rundes de forreste kindtænder, hvor biddet skal ligge, samtlige kroge, spidser, bølger og ramper fjernes, fortænder balanceres og afkortes.

Tilsidst fjernes eventuelle ulvetænder operativt, hvis de er til gene.

Alle heste har brug for tandpleje, men det er meget individuelt hvor stort behovet er. Behovet kan variere fra hesterace, af arveanlæg, hestenes forhold, alder, niveuaet af tidligere tandbehandling og af hvor meget hesten bruges og på hvilket niveau.

Jeg plejer at anbefale et tandtjek:

  • Inden i brug tagen af et bid
  • Herefter et årlig tjek for blot at fjerne tandspidser og andre mindre rettelser

DØGNTELEFON

86 600 940

Telefonkonsultation ved dyrlæge Anders Kragh på hverdage mellem kl 7-9.

Herefter tager vi telefonen i det

omfang vi er ledige. 

Ved akut behov for dyrlæge 

og dit opkald ikke besvares - 

læg da en besked eller prøv senere

 

ÅBNINGSTIDER:

​Mandag kl 7.00-16.00

Tirsdag kl 7.00-16.00

Onsdag kl 7.00-16.00

Torsdag kl 7.00-16.00 

Fredag kl 7.00-14.00

          

Udenfor åbningstiderne, i weekender og helligdage viderestilles telefonen til vagthavende dyrlæge

​Firmainformation

AK Hestepraksis

CVR: 28637020

Adresseinformation

Bisballevej 40

8800 Viborg

Kontaktinformation