Aflivning

De fleste heste i Danmark dør ikke af sig selv, oftest aflives de enten grundet sygdom eller alderdom. Vi anbefaler oftest en medicinsk aflivning af hesten, da en aflivning med boltpistol kan virke dramatisk, idet hesten efterfølgende skal afblødes.

Vi har stor forståelse for det er en følelsesladet situation for ejer, hvorfor vi er opmærksomme på det skal foregå roligt og værdigt.


Selve aflivningen foregår ved at der anlægges en kanyle i hestens halsåre, her igennem får hesten en overdosis sovemedicin/aflivningsvæke. Medicinen påvirker hjernen, så hesten bedøves og derved lægger sig ned. Det kan virke voldsomt, når hesten ligger sig ned, men hesten mærker intet efter denne dosis af aflivningsmedicin.

Herefter påvirkes hjerte og respirationssystemet af medicinen, således at hjertet holder op med at slå og vejrtrækningen stopper.​

Efter hesten har lagt sig kan der ses forskellige reflekser, såsom bevægelse af ben, muskelsitren og øjenreflekser, den sidste refleks er ofte dybe vejrtrækninger, hvorefter dyrlægen ved at lytte på hjertet, kan konstatere hesten endelig død.


Vi anbefaler, hvis muligt, at hesteejeren inden aflivning bestiller tid på DAKAs hjemmeside med henblik på afhentning. Enkelte vælger også kremering af hesten hos Dansk Dyrekremering.

Overvejer du aflivning af din hest, tager vi meget gerne en snak med dig inden om hvorledes og hvor det skal foregå.​

DØGNTELEFON

86 600 940

Telefonkonsultation ved dyrlæge Anders Kragh på hverdage mellem kl 7-9.

Herefter tager vi telefonen i det

omfang vi er ledige. 

Ved akut behov for dyrlæge 

og dit opkald ikke besvares - 

læg da en besked eller prøv senere

 

ÅBNINGSTIDER:

​Mandag kl 7.00-16.00

Tirsdag kl 7.00-16.00

Onsdag kl 7.00-16.00

Torsdag kl 7.00-16.00 

Fredag kl 7.00-14.00

          

Udenfor åbningstiderne, i weekender og helligdage viderestilles telefonen til vagthavende dyrlæge

​Firmainformation

AK Hestepraksis

CVR: 28637020

Adresseinformation

Bisballevej 40

8800 Viborg

Kontaktinformation